Praksis i Skandinavien

​I Sverige har man gode erfaringer med en evidensbaseret praksis inden for velfærden, som det kan være inspirerende at se nærmere på .

Evidensbaserad praksis i socialtjänsten

Denne undersøgelse dækker udbredelsen af evidensbaseret praksis og standardiserede bedømmelsesmetoder inden for den svenske socialforvaltning. Der er foretaget målinger i 2007 og 2010.

Rapport udgivet af Socialstyrelsen (Sverige, red.), 2011, 26 sider.

Læs videre

Om evidensbaserad praksis

Evidensbaseret praktik er en overordnet term, der dækker evidensbaseret medicin, evidensbaseret socialt arbejde, evidensbaseret sygepleje, evidensbaseret psykoterapi, mv.

Evidensbaseret praktik handler om en bevidst og systematisk stræben efter at opbygge pleje og omsorg på den bedst mulige videnskabelige grund (evidens).

Pjece fra Socialstyrelsen (Sverige), 2012, 20 sider.

Læs videre

Att leda en evidensbaserad praktik – en guide för chefer i socialtjänsten​

Bogen henvender sig i første omgang til chefer i socialforvaltningen, som har ansvar for at udvikle og forbedre kvaliteten i virksomheden, men har også interesse for personer, som arbejder med kvalitets- og udviklingsspørgsmål på andre niveauer. Bogen er tænkt som en hjælp, når man sammen med sine medarbejdere implementerer nye arbejdsmetoder, som fører til en mere evidensbaseret praksis.

Bogen bygger på og er delvist oversat fra et engelsk forlæg, ”Research in Practice: Leading Evidence-Informed Practice – a handbook” fra 2007. Begrebet ”Evidence-Informed Practice” er ifølge oversætterne stort set det samme som Evidensbaseret praksis, som anvendes i Skandinavien.

Det understreges at ”evidensbaseret praksis” ikke er det samme som ”evidensbaserede metoder”, men evidens er en del af beslutningsgrundlaget.

Bog fra Socialstyrelsen (Sverige), 2012, 78 sider.

Læs videre

Firma​

Selskab for evidens og praksis

CVR: 38260456

Kontakt os​

​Telefon: 61 33 16 03

E-mail: info@sebp.dk