Har du et alkoholmisbrug?

Det kan være et stort spørgsmål at stille sig selv. Men det er et spørgsmål, som er vigtigt at tage stilling til for din egen og ens nærmeste skyld. Hvis man har et alkoholmisbrug, skal man selvfølgelig have den nødige hjælp for at bekæmpe det. Et alkoholmisbrug kan have slemme konsekvenser for ens helbred, krop, humør og energi. Det er aldrig sundt at have et usundt forhold til alkohol.

Hvornår er det et misbrug?

Hvornår går grænsen for at kunne kategorisere det som et misbrug? Det kan godt være svært at give præcise svar på, da det afhænger af mængden, situationen og hyppighed af alkoholindtagelse. Hvis du er i tvivl, om du drikker for meget, så er det for det meste fordi, at du drikker for meget. Et alkoholmisbrug er som regel, hvis man har haft et usundt og sundhedsskadende forhold til mængden af alkohol der indtages over en længere periode. Her er et fingerregel altid at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer om indtagelse af alkohol. De har nogle klare anbefalinger for hvor meget mænd og kvinder maksimalt burde indtage, og det anbefales på det kraftigste at disse overholdes.

Forsøg at sorter alkohol fra

Hvis du mener, at du har en tendens til at drikke for meget alkohol, så skal du forsøge at minimere indtagelsen. Det kan godt være rigtig svært, når man er vant til noget andet. Og hvis det er for svært selv at håndtere, så kan du altid søge hjælp. Du kan tage noget vand eller sodavand til maden. Og i stedet for en kold øl efter havearbejdet, kan du spise en is. Det kan være gode steder at starte. Hvis du eksempelvis bliver inviteret til en fest, og du ved at det bliver svært ikke at drikke – så kan det være en god idé at melde fra sig festen. På den måde er du sikker på, at du ikke kommer til at drikke for meget.

Allier dig med gode venner og familie

Allier dig med en god omgangskreds som støtter dig i at formindske dit alkoholforbrug. Det kan være rigtig hårdt, så derfor er det altid godt at have nogen der hjælper dig. Med hjælp fra venner og familie kan du klare alt. Så gør dem alle stolte ved at stoppe dit alkoholmisbrug.