Min dagligdag som sygeplejerske på hospitalet

Hvis du er nysgerrig på, hvordan en dagligdag ser ud for en sygeplejerske der arbejder på hospitalet, så læs med i dette indlæg. Jeg bor i Aarhus, hvor jeg også har min daglige gang på arbejdet lige i nærheden. Det kan være, at du er nysgerrig på faget, og måske selv overvejer om det skal være vejen for dig.

Mødetiden

Først og fremmest vil jeg sige, at jeg er utrolig glad for mit arbejde, og jeg møder glad ind hver dag. Jeg er altid klar på de uforudsete opgaver, som bare giver spænding til min hverdag. Min hverdag er fra søndag-torsdag, hvor jeg møder ind mellem klokken 5 og 6.

Arbejdet

Jeg er heldig at være på en god afdeling, hvor der er plads til hinanden. Der er mulighed for at danne relationer mellem hinanden, og vi har et rigtig godt sammenhold.

Når man møder ind, starter vi med at afholde et morgenmøde sammen de andre, der også møder ind. Det bliver afholdt af dem, vi skal afløse, så vi kan få et godt indblik i patienter, opgaver osv. En af mine yndlingsdage er, når jeg skal være blandt laboratoriet. Vores kontor i laboratoriet består af fremtidssikret laboratorieinventar, som gavner os rigtig meget i vores arbejde. Vi kan både lave de væsentlige analyser, som vores laboratorie skal udføre hver dag.

Arbejdet med mennesket

En af de helt store årsager til, at jeg valgte at arbejde med dette fag var, at jeg nød mødet med mennesket. Det at arbejde med mennesker er noget helt særligt, og giver mig muligheden for at møde og hjælpe mange søde personer. Alle er ikke ens, og derfor har mange også et vidt forskelligt sygdomsforløb. Det betyder, at vi ikke altid køre efter facitlister, men at vi mere lytter til det enkelte menneske bag.

Få tankerne væk

Efter en lang og spændingsfyldt dag på jobbet kan jeg rigtig slappe af. Et af mine bedste råd til jer er, at man skal kunne være i stand til at lægge arbejdet bag sig, når man kommer hjem. Du må godt tænke og reflektere over dagen på vej hjem i bilen, men så snart du bliver mødt af din mand og børn, skal du kunne lægge det bag dig. Du vil blive mødt af hårde valg og triste stunder, men du skal kunne finde smilet frem, når du er hjemme. Gør derfor en masse ting med din familie, så du rigtig kan få dine tanker væk.