Hvad laver en konsulent?

Konsulentbranchen er vokset meget de seneste årtier, da der har været større efterspørgsel på eksperter inden for bestemte brancher. Men hvad er en konsulent egentlig, og hvordan ser deres hverdag ud? Det løft vi sløret for her i artiklen, hvor du kan lære mere om jobstillingen som konsulent. Det skal dog nævnes, at det er en yderst bred branche, og det er derfor ikke muligt at give én specifik betydning til ordet. Dog har vi forsøgt at udpensle det her. Vil du vide mere om business verdenen? Så skal du bare læse med på bloggen her, hvor vi jævnligt deler det nyeste inden for forskellige brancher, så du kan få et bredt overblik.

Rådgivning og vejledning

En konsulent arbejder som udgangspunkt med rådgivning inden for et specifikt område. Det kan være, at de arbejder for et konsulentfirma, er en selvstændig, der kan hyres ind eller arbejder som intern rådgiver i firmaet. Der er altså mange måder at være konsulent på, men hovedpunktet er, at en konsulent er med til at rådgive og vejlede inden for deres ekspertfelt. En konsulent har altså ikke en bestemt type uddannelse, men har dygtiggjort sig inden for en niche.

Forskellige specialer

Det er ikke en bestemt branche, som konsulenter beskæftiger sig med. Derfor plejer man faktisk at sige, at konsulenter dækker over en branche i sig selv. I stedet kan konsulenter henvende sig til mange forskellige brancher. Nogle arbejder med økonomi, andre kommunikation og nogle igen er mere specifikke. Man kan for eksempel hyre en node konsulent, der beskæftiger sig med at udvikle server-side webapplikationer i Adobe. Det vil altså sige, at der er utroligt mange forskellige måder at være konsulent. Derfor er det også svært at skære dem alle over samme kam.

Arbejder ”remotely”

En konsulent arbejder typisk for et konsulentfirma eller selvstændigt. Det betyder også, at meget af deres arbejde ikke foregår i selve virksomheden, som de rådgiver, men i stedet hjemmefra eller på egen arbejdsplads. Ofte foregår møder online eller ved at mødes på kundens arbejdsplads. Det er altså en meget selvstændig måde at arbejde på, så det skal man forberede sig på, hvis man ønsker at være konsulent. Hvis du søger efter en konsulent, så er det vigtigt at kigge på deres specifikke færdigheder. Det er desuden en god idé at bede om at se deres tidligere arbejde, så du kan se, hvad de tidligere har lavet og udført af arbejde.