Gratis konto

Kan man få en gratis erhvervskonto til ens forretning?

Mange ønsker en gratis erhvervskonto, og det kan vi godt forstå. Som privatpersoner er i vant til ikke at skulle betale noget som helst for at få vores konto i banken, men når det kommer til virksomheder, så gør det samme sig desværre ikke gældende. Derfor kan det være svært at finde en gratis erhvervskonto, men det er ikke umuligt.

Med alt gratis kommer der dog et “men”, og det er der bestemt også her. Du kan som udgangspunkt ikke få en gratis erhvervskonto i en dansk bank – med mindre du kender en i banken og har mange forretninger der allerede. Den eneste måde at få en gratis konto på (generelt) er i udenlandske banker, som er begyndt at tage imod danske kunder, som så i dette tilfælde også kan være danske virksomheder.

Ulemper ved en gratis erhvervskonto

Der er helt klart nogle ulemper ved en gratis erhvervskonto, fordi dette er i en udenlandsk bank. Den største ulempe for de fleste er, at kunderne ikke længere kan betale til et dansk kontonummer. Man skal nu bruge IBAN og SWIFT, og det er mange danskere desværre ikke vant til. Modtager man betaler med kreditkort og lignende, så kan ens udbyder sagtens udbetale pengene til din udenlandske erhvervskonto, og så er det ikke til gene for dine kunder. Så det kommer meget an på, hvilken slags forretning, du har.

Man skal også have en bankkonto tilknyttet som NemKonto, og hvis du ikke allerede har en dansk erhvervskonto, så kan det godt blive lidt af en udfordring – men det er bestemt heller ikke umuligt. Man skal udfylde en formular, og så er man kørende. Denne formular er for nogle kompliceret af forstå.

Kommer der ikke en løsning på problemet?

Problemet er jo, at det ikke er nemt at få en dansk konto til en dansk virksomhed, som egentlig burde være en selvfølge. Dette er det desværre ikke, hvorfor man bliver nødt til at finde på kreative (men samtidig lovlige!) løsning på dette problem, indtil der bliver gjort noget ved det fra politisk side. Problemet bliver til daglig diskuteret på diverse fora, og mange er utilfredse med de danske banker, fordi mange af dem blot afviser kunder uden specifik grund, hvis man skal tro på, hvad folk skriver online.

Har du selv en virksomhed, og kender du til problemet? Skriv en kommentar, hvis du har noget at tilføje. Er det lukket, så kan du gøre det på den hjemmeside, som vi har linket til i denne her artikel.